Sportjournalistik

17 augusti, 2008 § Lämna en kommentar

Väldigt upptagen idag. Nu har ju OS kommit igång ordentligt med hästhoppningen och friidrotten med häcklöpning och höjdkval, för att inte tala om 100-metersloppet igår.

Jag älskar sportjournalistik, älskar entusiasmen, de yviga gesterna och de stora orden. Tänk om kulturjournalistiken kunde ta in lite av den entusiasmen och inte vara så avmätta och bajsnödiga hela tiden. (jag hade stora förhoppningar på Kobra/Sportnytt eller vad det var, ni vet det som gick i våras, men det var inte alls speciellt bra tyckte jag)

Tänk er själva: Kulturnyheterna 19.00 visar ett inslag från nån hypad konstutställning. Reportern vrålar: ”Jag har ALDRIG sett nåt LIKNANDE!! Säg nåt! Säg nåt!! (till expertkommentatorn bredvid)” Och den andra: ”Jag vet inte vad jag ska säga, Bengt (skratt). Jag är skakad. Det här är en milstolpe i konsthistorien”. Och tänk på alla roliga tabeller och diagram och allt nörderi! Och om utställningen var riktigt bra skulle konstnären få en medalj och så skulle man spela nationalsången och alla skulle applådera.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande SportjournalistikDekadensmagasinet.

Meta

%d bloggare gillar detta: