Boken om Blanche och Marie

30 mars, 2009 § 6 kommentarer

mentalpatient på la Salpêtrière (där Blanche vistades)

Jag lägger PO Enquist åt sidan nu. Jag tror att den gör sig bättre i små portioner? Inte för att den på något sätt är för mycket, vräkig, mustig etc. Tvärtom, den är otroligt sval och exakt, så sval att jag finner den lite.. oengagerande. Fin, njutbar en stund men sedan kommer jag på mig själv att tänka på annat, typ vad jag ska laga till middag. Och det är ju inte ett särskilt bra betyg, va?

I stället: min nya Nabokov. Men obs! jag ger inte upp Blanche och Marie, jag tror bara att de gör sig bättre att läsas en sida eller två i taget.

Annonser

§ 6 svar till Boken om Blanche och Marie

 • die kaschemme skriver:

  Ah, jag håller med. Hade höga förväntningar på Blanche&Marie, lät så himla spännande, men sedan…smälte de bort utan att jag riktigt visste vad det var som inte föll mig i smaken. Sval är mycket träffande.

 • Johanna skriver:

  Men visst blir man lite ledsen! Som sagt, det lät ju så himla bra. Jag brukar älska all litteratur som innehåller sinnessjukdom, lek med historiska referenser, missfoster etc etc (eh, jag är inte sjuk i huvudet förresten. Jag gillar inte det på samma sätt som man gillar, typ, splatterfilm. Det måste ju förstås vara välskrivet)

 • magnus thorn skriver:

  Trist när förhoppningar kommer på skam; när det liksom faller ner..Hur som, trevlig kväll.

 • Johanna skriver:

  Ja, det är trist. Fast det är ändå bra med förhoppningar, jag tror alltid att nästa bok ska vara DEN stora läsupplevelsen (fast jag insåg precis nu att det var väldigt länge sedan jag hade en sådan riktigt stor upplevelse, jag tror att det kan ha varit då jag läste Toni Morrissons ”Älskade” i höstas)Trevlig kväll på dig också!

 • Caroline skriver:

  Oops, så sval att jag helt glömt bort min påbörjade B&M—

 • Johanna skriver:

  Haha, det blir värre och värre! Stackars Blanche och Marie.. Jag verkar iaf ha haft tur med nästa, sebastian knight är mycket lovande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Boken om Blanche och MarieDekadensmagasinet.

Meta

%d bloggare gillar detta: