Kafka på stranden

26 april, 2009 § 9 kommentarer

Nu har jag också läst Murakami och det var väl inte riktigt min grej. Bra, men vad ska jag säga, lite väl tillrättalagt? Storyn känns så prydlig på något sätt, trots att innehållet ju är rätt freakish. Jag borde väl gilla det kanske, men njääe.

Äh, jag tycks inte hitta nya saker som jag verkligen gillar, det är så tråkigt. Ska jag bli en sån som bara uppskattar gammal litteratur, det gör mig lite orolig? (alltså, jag menar inte bara pretentiösa saker då, stora tankar etc utan också typ Austen och Christie, gammal poplitteratur.) Eller jo, jag gillar ju Siri Hustvedt. Och Paul Auster ibland.

Jaja, det här handlade ju inte så mycket om Kafka på stranden, eller egentligen handlade det ju inte om någonting. Jag vet inte, mina tankar är nog rätt upptagna på annat håll, kanske är det därför jag är lite sur på böckerna. Nu läser jag i alla fall om Hercule Poirots sista fall, det är ju tryggt och trevligt och det får väl duga för nu.

Annonser

§ 9 svar till Kafka på stranden

 • Fula Edith skriver:

  🙂 !

 • Johanna skriver:

  Edith du har en fin blogg!

 • Caroline skriver:

  Jag har ännu inte läst ngn Murakami, exakt av den anledn du skriver. Hittills har jag lyckats inbilla mig att han är en japansk Cartarescu, hahaha. Dömt att misslyckas, mao.

 • Johanna skriver:

  jag hade inte precis väntat det men jag är å andra sidan novis på japansk litteratur. Det är kanske ngt självklart? (Eller är jag fördomsfull?)(och cartarescunovis är jag också)

 • Caroline skriver:

  För hundra år och sju livstider sedan älskade jag Banana Yoshimoto, förutom henne är jag icke alls bevandrad i den japanska litteraturen. (Förutom det japanska ingenting gemensamt m Murakami.) Cartarescu är hudgud, åh, läs!

 • Caroline skriver:

  Hmm, husgud iaf.

 • Johanna skriver:

  Men hudgud, haha – lyckad felskrivning! Och Cartarescu ligger på att läsa-listan (lite högre nu, snart så!)

 • Karolina skriver:

  du måste nog ge honom en chans till.. Murakami är inte utav denna värld helt enkelt. Det handlar om allt och ingenting. Läs "Fågeln som vrider upp världen". Den vände ut och in på mig och tillbaka igen. En av de bästa läsupplevelser jag någonsin haft.

 • Johanna skriver:

  Karolina, jag ska fundera på det! Kanske till sommaren som kommer då 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Kafka på strandenDekadensmagasinet.

Meta

%d bloggare gillar detta: