Dagbok från Västersjön

9 juli, 2009 § 5 kommentarer

Hej, jag sitter på landet i dåligt väder. Det finns ingen tv och internet är jättelångsamt, jag har massor av böcker men det är sådana för bra väder. Jag har inte ens en kamera med mig, jag kunde alltså inte fotografera trädgården i stormen igår när ungbokarna nästan låg mot marken. I förmiddags vaknade jag av att korna råmade som om de vore galna, jag undrar vad det var med dem? Och när jag åt frukost såg jag en väldigt märklig fågel som hade slagit sig ner på vattenpumpen, jag har försökt bildgoogla den men hittar ingenting! Den var stor som en.. korp? kanske, alltså ganska stor, bronsfärgad med vita inslag och ganska långa stjärtfjädrar, det var mest det som såg märkligt ut (plus att den var så stor). Vet ni vad det kan vara?

(alltså, jag känner att det vore på sin plats med en ursäkt här för att jag bara talar i klichéer numera, men det är faktiskt såhär det är. Jag tror aldrig att jag varit med om en så traditionellt svensk sommar, det är björkar och insjöar och jordgubbssaft och pusseldeckare)

En sak som bekymrar mig här ute är den potentiella bristen på mat – jag är ju här ensam om dagarna (plus hund, men den räknas inte), utan bil och det är kanske en mil? två? till närmaste affär. Jag vet inte ens åt vilket håll den ligger. Alltså, här finns ju mat, men jag oroar mig lite, tänk om den tar slut? Eller om det är något fel på den och den visar sig vara oätbar? Jaja. Problem.

Rörelseschema över en bockande åsna, eller är det en mula? Kanske t o m en mulåsna? Eller en primitiv häst kanske, äh, jag vet inte. Förresten så kommer jag aldrig ihåg skillnade mellan mula och mulåsna, jag vet bara att det beror på vilken av föräldrarna som är häst. Och att de inte kan reproducera sig. Det är ett fotografi av Eadweard Muybridge ni vet, det här hästfotografiet är mer känt.

PS. Ett tips: recensionen jag skrev härom dagen var av Lyrikvännens nya nummer, där de publicerar några dikter ur Elfriede Jelineks ”Under morgonens bila” som utkommer på svenska tidigt i höst (på Modernista tror jag). Köp den! Läs den! Samlingen alltså.

Annonser

§ 5 svar till Dagbok från Västersjön

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Dagbok från VästersjönDekadensmagasinet.

Meta

%d bloggare gillar detta: