Det är svensk samtid och dessutom är det måndag

10 augusti, 2009 § 8 kommentarer

Fast det känns som lördag idag, det beror på att jag just lämnat en recension och skrivbordsjobbat färdigt och inte ska jobba igen förrän i morgon natt! Just nu nattläser jag, på jobbet alltså, Hanteringen av odöda; jag tänkte att den är väl bra om man inte vill sitta och somna, men precis som förra gången jag läste Ajvide Lindqvist är det inte särskilt läskigt (det var Låt den rätte komma in). Jag sitter mest och tycker att det är lite fånigt, alltihop. Och precis som förra gången höll jag på att kräkas över de första sidorna, jag har verkligen svårt att läsa om svensk samtid. Vad är det med människor egentligen? Är samtiden verkligen så grå och glädjelös? Usch, vilken nedslående tanke det ändå är.

Annars är det så kvavt här, jag har jättesvårt att klä mig efter vädret eftersom det skiftar hela tiden, inte för att jag någonsin klär mig efter vädret i och för sig – jag hade burit svarta matta strumpbyxor året runt om människor bara inte hade stirrat så (alltså inte enbart strumpbyxor, då hade stirrandet möjligen varit befogat). Idag ska jag i alla fall göra det för idag är det inte soligt.

(hm, jag är visst lite sur idag. Men hörni, kan ni inte tipsa mig om inte-somna-litteratur? Skräck eller spänning eller någonting, jag kan ingenting om sådant. Då blir jag glad!)

Annonser

§ 8 svar till Det är svensk samtid och dessutom är det måndag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Det är svensk samtid och dessutom är det måndagDekadensmagasinet.

Meta

%d bloggare gillar detta: