I postpone death by living, by suffering, by error, by risking, by giving, by losing

10 oktober, 2009 § 3 kommentarer

Hej, jag är hemma några timmar och dricker kaffe samt läser Incestens hus, den är en liten drömvärld så här på eftermiddagen. Den har ett fint omslag men, för att jag är så himla up to date, visar jag i stället ett porträtt av Anaïs Nin fotograferat av Irving Penn:

Ett fint fotografi av Anaïs Nin där hon inte ser ut att vara fångad i en stödkrage finns här.

Annonser

§ 3 svar till I postpone death by living, by suffering, by error, by risking, by giving, by losing

  • Moa skriver:

    Fint att du läser Incestens hus, jag var med och petade i översättningen. Det är kul att den har fått relativt mycket uppmärksamhet ändå, det är ju ett litet förlag. Vet inte om du känner till det, men Anaïs Nin tyckte ganska illa om självporträttet med stödkrage. Det är en bra bild, men den är väldigt lite hon som person och mycket fotografen själv. Läste om dig på stol 10 i HD-akademien, det var rätt kul, fast det är nog inte så illa ställt med "smaklösheten och snillfattigheten" bland ledamöterna, skulle jag tro. 🙂 Jag har faktiskt aldrig läst Margaret Atwood, vad ska man börja med? Något relativt omustigt nybörjartips?

  • Johanna skriver:

    jag läste nog det hos dig ja, att du var med! Vad kul att du kommenterar här. Jag hade tänkt läsa boken i en sittning, den är ju inte särskilt lång, men var tvungen att sticka emellan med en recbok (och fotografiet ja, jag tycker att det är ganska obehagligt, det är ingen vacker bild av lidandet. jag förstår att hon inte tyckte om det)Vad gäller Atwood: "Murder in the dark" är en samling korta berättelser: "The 27 pieces range over a variety of styles, including fictionalized autobiography, parables, travel stories, satires and prose poems." Den ger en bra bild av hela författarskapet och man kan ta sig vidare efter det. Sen är "The blind assassin" väldigt bra också.

  • Moa skriver:

    Tack för tips! Jag ska komma ihåg dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande I postpone death by living, by suffering, by error, by risking, by giving, by losingDekadensmagasinet.

Meta

%d bloggare gillar detta: